اسلام گرا

(مذهبی، اجتماعی، تاریخی، سالمندان، حوادث، ازدواج، اعتیاد، اخبارمیراث)

اسلام گرا

(مذهبی، اجتماعی، تاریخی، سالمندان، حوادث، ازدواج، اعتیاد، اخبارمیراث)

آخرین مطالب در ١۳٩۴ (۷)

آخرین مطلب منتشره در وبگاه اجتماعی در سال ١۳٩۴

تأثیر تماشای تلوزیون بر کودکان

اگر برنامه ای برای کودکان نداشته باشیم آن ها پای تلویزیون وقت خود را تلف خواهند کرد. آزادی بیش از اندازه در زمینه ی تماشای این جعبه ی جادویی، مشکلاتی را پدید می آورد چرا که دیگر این وسیله جزئی از زندگی ما شده که اوقات زیادی را با آن سپری می کنیم. حال اگر به طور صحیح و سازنده از تلوزیون استفاده نماییم تاثیرات مثبتش را می بینیم وگرنه کاربرد بیش از حد آن نتیجه ای معکوس در بر خواهد داشت. بسیاری از بچه ها از تماشای تلویزیون لذت می برند و از آن چیز یاد می گیرند که این آموخته ها چه خوب باشد یا بد از آن تقلید می کنند و این خود باعث ایجاد تجربه های جدیدی در زندگی آن ها خواهد شد.

از جمله تماشای تلویزیون باعث افزایش مهارت های گفت و گو، هم کاری های مثبت با هم سالان، فهم بازی ها و داستان ها و آگاهی یافتن از مشکلات انسان های دیگر می گردد. مزیتی که به طور تصادفی اتفاق نمی افتد و می توان آن را پرورش داد. ما باید روش استفاده از تلویز یون را بدانیم تا بیش ترین بهره را از آن ببریم.

مثلاً یک برنامه خوب حوصله ی بچه ها را سر نمی برد و آن ها را به گوش دادن و سؤال کردن تشویق می نماید. هم چنین در فراگیری لغات و واژه های بیش تر، کمک خواهد کرد که نتیجه ای جز حس خوش آیند برای کودکان ندارد.

البته در این میان سن بچه ها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که بعضی از برنامه ها متناسب با درک و فهم آن ها طراحی نشده و در صورت عدم توجه به این موضوع عواقب ناگواری گریبان گیر کودک و خانواده ی او خواهد شد. مثلاً تماشای فیلم های خشن و اکشن او را به خشونت و پرخاش گری و سلطه جویی سوق می دهد.

زمان دیدن تلویزیون نیز از دیگر نکات مهم می باشد چون تماشای بیش از حد برنامه های مختلف علاوه بر تأثیرات منفی روحی - روانی بر جسم بچه ها نیز تأثیر می گذارد. از جمله ضعیف شدن چشم ها که بسیاری از کودکان با آن دست و پنجه نرم می کنند. در عین حال استفاده ی زیاد از این وسیله فرصت مطالعه، بازی با دوستان و صحبت با اعضای خانواده را نیز از بین خواهد برد. نگاه کردن به این جعبه ی جادویی در کنار فرزندان می تواند به آن ها حس آرامش بدهد و مخاطبی برای پاسخ به سؤال های او پدید آورد. در عین حال وی را با شخصیت های موجود در داستان ها آشنا نماید.

رصد کردن برنامه های مثبت و مورد علاقه ی فرزندان ضروری است چرا که با این روش می توان با تهیه ی کتاب ها و جزوات مکمل در راستای اهداف خوب تلوزیونی سطح آگاهی و درک بچه ها را از مسائل پیرامون شان بالا برد.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

آخرین مطلب منتشره در وبگاه ازدواج  در سال ١۳٩۴

٧ تفاوت بزرگ و مهم در ازدواج های مدرن و سنتی

اگر فرایند خواستگاری در دوره ی نامزدی درست انجام گیرد، امکان شناخت هر دو طرف از یک دیگر به طور کامل فراهم است و به ارتباط های پیش از ازدواج نیازی نیست. اما آشنایی های مدرن امروزی که غالباً طولانی و بلند مدت هم هستند پیامدهای منفی بسیاری دارند؛ گذشته از آن که شناخت چندانی به طرفین نمی دهند، تنها یک حس وابستگی و علاقه ی کاذب ایجاد می کنند که می تواند در زندگی آینده ی زوجین مؤثر بوده و آن را به خطر اندازد. برای مثال:  

١. در خواستگاری، همه ی اعضای خانواده حضور دارند و ارزیابی به شکل جمعی و با استفاده از تجربه چندین ساله صورت می پذیرد که نتیجه ی آن دقیق و به صلاح تر خواهد بود. اما در آشنایی های مدرن این شرایط وجود ندارد.

٢. در یک مراسم رسمی، بزرگ ترها و والدین بدون دخالت احساسات و تنها بر اساس مصلحت اندیشی، مسائل جانبی از جمله شغل، موقعیت اجتماعی و سلیقه و مذهب طرف مقابل را جویا می شوند. در حالی که در ارتباطات جدید، جوان ها تنها به هم می اندیشند و از این مسائل غافلند. به بیانی دیگر، در خواستگاری، شناخت، جمعی و با استفاده از چشم، گوش و عقل صورت می پذیرد ولی در ازدواج های مدرن غریزه و برداشت شخصی حکم فرماست.

٣. در خواستگاری، تبادل صحبت ها ریشه دار و عقلانی است اما در دوستی های امروزی، پیام ها، صرفا احساسی و عاطفی بوده و شناخت برای زندگی مورد غفلت قرار می گیرد؟!

٤. در مراسم رسمی دو طرف می کوشند از محورهای اصولی طراحی شده برای ازدواج تخطی نکنند؛ در حالی که در آشنایی های مدرن اگر سؤال یا درخواستی هم پیش بیاید بی درنگ از موضوع دور و وارد مقوله های عاطفی خواهد شد.

٥. در امر خواستگاری تمام گفته ها ثبت و به دقت تجزیه و تحلیل می شود تا بر اساس محور تفکر و تعقل تصمیم گیری گردد. حال آن که در ازدواج های مدرن خیلی از خواسته ها از پیش پذیرفتی است.

۶. در یک درخواست رسمی امکان کنترل و تحقیق قبل از خواستگاری وجود دارد در صورتی که در فرآیند مدرن طرفین خیلی از حقایق مهم را از یک دیگر پنهان کرده و براساس سلیقه و علاقه ی طرف مقابل رفتار می نمایند.

٧. در خواستگاری امکان گفت و گو و مشورت با دیگر اعضای خانواده فراهم است اما در ازدواج های مدرن غالبا چنین موقعیتی پیش نمی آید زیرا خانواده ها اصولاً از این چنین ارتباطی آگاه نیستند و آن را نمی پذیرند.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

آخرین مطلب منتشره در وبگاه اعتیاد در سال ١۳٩۴

آیا آن ها معتادند؟! - بخش اول

بخش اول - علایم هشدار دهنده

بسیاری از مردم اطلاعی در خصوص علائم و نشانه های اعتیاد ندارند و به همین دلیل قادر به تشخیص آن در نزدیکان خود نیستند. علاوه بر این به خاطر هم زمان بودن این معضل با شرم و گناه مصرف کننده و اطرافیان او، همگان سعی دارند که وجود وابستگی به مواد را در خانواده یا نزدیکان شان انکار نمایند. این در حالی ست که شناخت و تشخیص به موقع اعتیاد، می تواند مراحل پیش گیری و درمان معتادان را تسریع بخشد که در زیر به برخی از نشانه های آن اشاره می شود.

١. علایم هشدار دهنده

.۲ شواهد اعتیاد

.۳ وسایل مصرف

لطفا توجه کنید که شناسایی و مشاهده این موارد در عزیزان تان لزوماً به معنی اعتیاد او نیست و ممکن است دلایل دیگری از قبیل بیماری های طولانی مزمن نیز داشته باشد.

 ◄ علایم هشدار دهنده

١. جسمی

• قرمزی سفیدی چشم و کوچک و بزرگ تر شدن غیر معمولی مردمک ها.

• خون ریزی مکرر از دماغ که می تواند مربوط به استعمال موادی چون شیشه یا کوکائین از طریق بینی باشد.

• تغییر در اشتها و الگوی خواب و کاهش و افزایش ناگهانی وزن.

• تشنج کردن بدون سابقه یا همان صرع.

• بی توجهی به نظافت شخصی و شکل ظاهری.

بروز حوادث و اتفاقاتی پیرامون فرد معتاد که علت آن نامعلوم است.

• بوی غیر معمول از دهان، بدن یا لباس ها.

• لرزش، رعشه، بریده بریده صحبت کردن و اختلال و ناپایداری در حرکات.

۲. علایم رفتاری

افت تحصیلی و غیبت های زیاد در محل کار یا مدرسه.

• از دست دادن علاقه نسبت به تمرینات ورزشی و سرگرمی ها.

• بی انگیزه بودن در فعالیت های فوق برنامه و مسائل روزمره.

• شکایت های مکرر از هم کاران، سرپرستان، معلمان و هم کلاسی ها.

• نیاز غیر معمول به پول و مشکلات مالی عدیده.

• قرض گرفتن وجه، سرقت و گم کردن اشیاء قیمتی.

• سکوت، گوشه گیری و انجام رفتارهای مشکوک.

• تغییر ناگهانی در روابط با دوستان و آشنایان.

• جر و بحث، دعوا و مشاجره با اعضای خانواده.

۳. علایم روانی

• تغییرات غیر عادی در شخصیت و طرز فکر معتاد.

• چرخش ناگهانی در خلق و خو، تحریک پذیری وعصبانیت های ناگهانی.

• دوره ی بیش فعالی با بی قراری های غیر عادی.

• بی انگیزگی و عدم توانایی در تمرکز حواس.

• ترس بی مورد، اضطراب و توهم.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
آخرین مطلب منتشره در وبگاه تاریخ اصفهان در سال ١۳٩۴

ارگ شیخ بهایی

ارگ شیخ بهایی یا هفت برج خارون در جنوب شرقی نجف آباد، محله جوی خارون یا بهارستان کنونی واقع شده و جزو بزرگ ترین مجموعه های تفریحی غرب این شهرستان به شمار می آید. بنای مذکور که در حصاری از دیوارهای خشتی بلند چهارمتری قرار دارد مساحتی در حدود ۳٠٠٠ مربع را در بر گرفته و دارای برج های متعددی است که شش تای آن ها به شکل کبوترخانه ها قابل مشاهده اند. این ساختمان های مدور و زیبا در حدود ۱۴ متر ارتفاع داشته و بیش تر در زوایا و میانه ی اضلاع دیوارها ساخته شده اند. سردر ورودی مجموعه شامل هشتی و کریاس و اتاق‌هایی در بالا و پایین است که دست رسی به فضاهای داخلی بنا را میسر می سازد. از بخش های مختلف داخل حصار می توان به چای خانه سنتی، آلاچیق های متعدد، سالن همایش و اجتماعات، فضاهای سواره و پیاده، سرویس های بهداشتی و آب نماهای زیبا و متعدد اشاره کرد که در کنار آن ها چرخ سنگی بزرگی نیز دیده می شود. ارگ مذکور که در گذشته به منظور جمع آوری کود حیوانی از فضولات پرندگان در جهت تقویت زمین های کشاورزی احداث گردیده بود از سال ۱۳٨٢ به وسیله شهرداری و تنی چند از میراث دوستان با نام طرح گردش گری ارگ شیخ بهایی با اعتباری بالغ بر هفتاد میلیون و هزینه ی کلی سی صد میلیون تومان مرمت و بازسازی شد تا در سال ۱۳٨۴ به عنوان اولین مجموعه فرهنگی - تفریحی افتتاح و مورد بهره برداری قرار گیرد. این اثر تاریخی که با شماره ۳۴٨۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است همه روزه مورد بازدید علاقه مندان و دوست داران میراث فرهنگی قرار دارد و مراسم های مختلفی از قبیل گردهم آیی ها و تجمعات در این مجموعه به انجام می رسد.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

آخرین مطلب منتشره در وبگاه حوادث در سال ١۳٩۴

آیینه عجیب و غریب منگوله دار!

اگر به گالری بیت فرم در نیویورک بروید، اشیاء جالب و عجیبی میبینید که تاکنون با آن رو به رو نشده‌اید! یکی از این آثار آینه ی منگولهای Pom Pom Mirror نام دارد که توسط دانیل روزین Daniel Rozin ساخته شده است. این شی دیدنی با منگوله‌ های پشمی، سایه‌ روشنی از تصویر شما ایجاد می‌ کند که شاید تا قبل از آن هرگز فکر نمیکردید که روزی چهره ی خودتان را این گونه ببینید!

این آیینه عجیب ۹٢٨ منگوله ی پشمی سیاهو سفید دارد که در کنار هم قرار گرفته اند و توسط ۴٦۴ موتور حرکت میکنند. وقتی بافته‌ های سفید جلو می‌ آیند، پشمینههای سیاه در پشت آن‌ پنهان شده و بخش سفید تصویر را شکل می دهند ولی با جلو آمدن منگوله‌ های سیاه قسمت تیره ی اشیاء پدیدار میگردد. این دستگاه می تواند حالات مختلفی را توسط منگولههایش نمایش دهد و برای نشان دادن تصویر شخص ازKinect  استفادهکند. کینکت نام وسیله ای ست که منجر به استفاده از بازیهای رایانهای بدون استفاده از هیچ گونه کنترل گری میشود.

دانیل روزین  Daniel Rozinآیینه‌ های دیگری نیز ساخته که از چنین مکانیزمی برای نشان دادن تصاویر استفاده می‌ کنند. از جمله آینه ای که بزرگترین اثر هنری این نمایشگاه به شمار می آید و چهره ی شخص را با چرخاندن پنگوئن‌ های عروسکی به نمایش می‌ گذارد.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

آخرین مطلب منتشره در وبگاه سالمندان در سال ١۳٩۴

آلزایمر یا دمانس  (بیماری پیری)

بخش دوم علائم بیماری آلزایمر یا بیماری فراموشی در سالمندان

علائم آلزایمر با از دست دادن توانایی حفظ اطلاعات به خصوص حافظه ی موقت در دوران پیری آغاز و به تدریج با از دست دادن تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه گیری ادامه می یابد. غالباً این بیماری در افراد بالای ۶۵ سال بروز می کند گرچه نوع زودرس آن با شیوع کم تر نیز وجود دارد. یکی از نشانه های اصلی آلزایمر، ناتوانی در تحکیم یک یادگیری مثلاً یادآوری آدرس و دشواری در جهت یابی است که همیشه به علت پیر شدن سلول ها نیست چرا که غالباً خاطرات و روی دادهای دور کم تر آسیب می بینند. در این بیماری سلول های عصبی در مغز به تدریج می میرند .این قضیه باعث می شود که ارسال درست سیگنال های مغزی به طرز فزاینده ای دچار مشکل گردد. ممکن است علائم آلزایمر در ابتدا به سختی قابل تشخیص باشند و شما تصور کنید که نشانه هایی مانند فراموشی های گاه و بی گاه و خفیف و از دست دادن تمرکز از طبیعت سال خوردگی ست؛ اما بیماری مذکور، در فرایند پیشرفته خود، از حد معمول در افراد مسن فراتر رفته و در مراحل آخر، فرد مبتلا اغلب نیازمند مراقبت های بیش تری می باشد.

علائم بیماری آلزایمر در مراحل اولیه

در زیر چند نشانه ی هشدار دهنده آورده می شود.

۱. از دست دادن حافظه به صورت کوتاه مدت که شایع ترین مورد به شمار می آید و فرد برای به یاد آوردن آخرین مکالمات و یا حوادثی که اخیراً رخ داده مشکل پیدا می کند.

۲. سختی در انجام وظایف روزمره و ساده مانند مسواک زدن، شستن موها، یا تماس گرفتن با دیگران.

۳. سردرگمی یا فراموش کردن محله یا منزل، هم چنین قرار دادن وسایل در جایی که به آن تعلق ندارند مثلاً گذاردن کتاب در یخچال.

۴. مشکل در برنامه ریزی و مدیریت مانند هماهنگی امور بانکی، پرداخت صورت حساب و یا تهیه ی لیست خرید.

۵. از یاد بردن نام اشیاء و یا لغات روزمره مثلاً به جای واژه ی "ماشین" از عبارت "وسیله ی سوار شدن "استفاده می کنند.

۶. نوسانات خلقی سریع وغیر قابل پیش بینی یعنی بدون دلیل از شادی به غم و یا از آرامش به عصبانیت تغییر حالت می دهند.

۷. عدم داشتن انگیزه جهت انجام فعالیت های مورد علاقه و کم تر دیدن دوستان و اعضای خانواده.

۸. بیش تر خوابیدن نسبت به قبل و استراحت زیاد در طول روز.

علائم بیماری آلزایمر در دوره ی میانی

زمانی که شخص وارد این مرحله از بیماری می شود نیازمند توجه و مراقبت بیش تر است. هم چنین نشانه های او عبارتند از:

۱. اختلال در کامل کردن وظایف روزمره مانند لباس پوشیدن، رفتن به حمام و یا تهیه ی غذا.

۲. توهم.

۳. احساس پارانویا و خشم شدید.

۴. سرگردانی.

علائم بیماری آلزایمر در مراحل بعدی

در مراحل بعد، فرد مبتلا به آلزایمر به کلی قادر به مراقبت از خود نیست. مثلاً

۱. در برقراری ارتباط و یا تشخیص افراد ناتوان است.

۲. عدم توانایی در راه رفتن.

۳. اشکال در بلع غذا.

۴. ناتوانی در لبخند زدن.

تحقیقات نشان می دهد بیماری آلزایمر اول به دلایل ژنتیکی بروز می کند که شایع ترین عامل بیماری است و عوامل محیطی در وهله بعد قرار می گیرد. بنابراین سن بالا، سابقه خانوادگی و سندرم داون مهم ترین عوامل خطر ساز برای آلزایمر هستند. البته سکته مغزی نیز که باعث از دست رفتن بخشی از سلول های مغز می شود، یا شوک عاطفی پس از دست دادن یک عزیز، می توانند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند.

اگر متوجه هر کدام از علائم بالا شدید، برای انجام معاینات کامل به پزشک مراجعه نمایید. این علائم ممکن است به بیماری های مختلفی ربط داشته باشند که بسیاری از آن ها قابل درمان است و راه های مختلفی برای برطرف کردن ناراحتی شما وجود دارد.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

آخرین مطلب منتشره در وبگاه مذهبی در سال ١۳٩۴

عواقب  قضا شدن نماز صبح

مردی به حضور امام صادق (ع) رسید و عرض کرد که: من گناهی مرتکب شده ام.

ایشان فرمودند: خدا می بخشد.

سپس آن شخص تکرار کرد: تقصیری که کرده ام خیلی بزرگ است.

حضرت در پاسخ گفتند: اگر به اندازه ی کوه هم باشد بخشیده خواهد شد.

بار دیگر آن مرد اظهار داشت: گناه من بسیار عظیم می باشد.

امام پرسیدند: مگر چه خطایی کرده ای؟

و در این موقع آن شخص به شرح ماجرا پرداخت. پس از اتمام سخنان او امام صادق (ع) رو به وی فرمودند: من ترسیدم که نماز صبحت را قضا کرده باشی.

*****

در جای دیگر آمده است که: از امام صادق (ع) سؤال کردند: چرا کسانی که در آخر زمان زندگی می کنند رزق و روزی شان تنگ خواهد شد؟ و آن حضرت در جواب گفتند: به دلیل آن که غالباً نمازهای شان قضا می شود.

*****

در این رابطه مرحوم آیت الله حاج شیخ حسن علی اصفهانی (نخودکی) در وصیت نامه ی خود به فرزندش می گوید: اگر آدمی چهل روز به ریاضت بپردازد ولی یک بار نماز صبحش فوت شود، نتیجه آن عبادت ها بی ارزش و نابود خواهد شد. فرزندم به تو سفارش می کنم که نمازت را اول وقت بخوانی و از نماز شب غافل نشوی.

*****

برای این که جهت اقامه نماز صبح بیدار شوید، پیش از خواب آخرین آیه سوره ی کهف را تلاوت نمایید:

بسم الله الرحمن الرحیم

"قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحی إِلَیَّ أَنَّما إِلهُکُمْ إِلهٌ واحِدٌ فَمَنْ کانَ یَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً وَ لا یُشْرِکْ بِعِبادَهِ رَبِّهِ أَحَداً."

-----------------------------------------------------------------------------------------------